Publisert av: Erling Ekholt | 12/08/2018

Herren selv skal rope

Innlegg nr 252

Herren selv skal rope, (1.Tess.4:16)

Og hva skal Han rope så høyt og så sterkt om? Om at Hans gjenkomst står for døren, om at Han skal møte og hente de sine opp fra jorden.  ”Først skal de som er døde i Kristus stå opp, og deretter skal vi som lever, sammen med dem møte Herren i luften.” ”Og så skal vi alltid være med Herren.”

 Når skal dette skje? Snart sier Herren selv. La det med en gang være sagt at vi ikke vet dag eller time, men at ”Han kommer som en tyv om natten” (kap. 5:2) og at Han henter dem som venter på Ham. ”med iver” står det i Bibelen Guds Ord, 1997. Og dermed er utrolig meget sagt om den begivenhet som ligger foran oss.

Mitt poeng med disse ord er at når dette rop høres, da er det for sent å foreta seg slikt som burde vært gjort allerede forut for ropet. For eksempel om man har forgått seg mot sin næste, men gruet seg for forsmedelsen å be om tilgivelse , rettere sagt gjort opp sin/e  sak/er.

Eller betale den/de regninger som for lengst skulle vært betalt, eller tilbakebetalt et lån, stort eller lite m.m.m. Meget ofte svares slik som Jesus sier i Matt. 8:20 sier: ”La meg først ….” Slike unnskyldninger kan føre til et ”for sent”, forskrekkelige ord som kan bli en bitter pine evigheten lang!

Matt. 25:6 : ”Men ved midnatt lød det et rop: Se, brudgommen kommer. Gå ut og møt Ham!” Da er det for sent å vaske seg, rense seg, pynte seg, eller?

Jeg gjentar mitt poeng: Vent ikke til det er for sent å gjøre det som skal gjøres i dag! ”I dag, om dere hører Hans røst, da forherd ikke deres hjerter. Hebr. 4:7.

Og hva forventer Brudgommen av sin brud annet enn at hun elsker Ham så høyt at hun gjør seg rede på forhånd?

E..E. aug. 18


Kategorier